[BLOG] Wel of niet-schorsende afwezigheden tijdens de opzeg.
 

Hrcheckup helpt de KMO's bij de optimalisering van hun personeelsbeleid om maximaal in orde te zijn met de sociale wetgeving, efficiënt en betaalbaar. 
Welke dagen verlengen wel of niet de opzegtermijn bij een ontslag ingeleid door de werkgever?

De schorsende en niet-schorsende afwezigheden op een rijtje van toepassing in alle private sectoren.

De exacte einddatum van een opzegtermijn van een door de werkgever ontslagen werknemer is vaak moeilijk om correct te bepalen. Nochtans is dit heel belangrijk. Te vroeg laten vertrekken kan leiden tot nadien het moeten uitbetalen van de “te weinig gepresteerde” dagen. Te laat laten vertrekken kan als een nieuw contract worden beschouwd, wat aanleiding kan geven tot een extra opzegvergoeding. Laat u dus altijd goed adviseren om de juiste einddatum te bepalen, bv. door uw sociaal secretariaat.

Klik op "lees meer" voor een overzicht van de afwezigheden die wel of niet de opzegtermijn schorsen, de speciale gevallen en een gouden tip.

Tips:Heb jij hulp nodig om de schorsingen correct te kunnen toepassen? Dankzij onze Hrcheckup-tool kunnen wij dat doen in een handomdraai, op maat en naar uw wensen. U kan ons vrijblijvend contacteren voor een Hrcheckup op +32. 475 44 73 38 of via info@hrcheckup.be.